25-N: Dia internacional per a l’eradicació de les violències contra les dones

24 noviembre, 2016Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

MANIFEST DE LA XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA.

Arribem a un altre 25 de novembre amb la tristor i la decepció de no poder dir que s’han pres les mesures que venim reclamant d’anys enrere i que les violències contra les dones han disminuït.
Un altre 25 de novembre, una vegada més, el moviment feminista ha d’assenyalar que les violències masclistes suposen la manifestació més cruenta de la desigualtat de gènere i representen la més greu violació dels drets humans de les dones que pateix la nostra societat.
Repassem algunes xifres:
-Des de novembre de 2015 s’han perpetrat més 77 feminicidis, tot i que les dades oficials del ministeri no reconeixen ni 50.
-Almenys, perquè moltes no ho denuncien,120.641 dones han sofert agressions sexuals.
-La valoració policial del Risc de Violència sobre la Dona (VioGen) va reduir, de 31.691 en 2010 a 16.613 en 2015, el nombre de víctimes a les quals protegia.
-El pressupost de l’Estat per a violència de gènere en 2016 és un 10,9% menys que en 2009.
-Prop de milió i mig de dones han sofert alguna vegada violència sexual, el 28% abans dels 18 anys.
-El 8,6% de les dones violades tenien menys de 13 anys i el 19% de 14 a 17, i el 82% van ser violades per coneguts
Aquestes dades són solament la punta de l’iceberg, perquè dones i menors sofreixen violència patriarcal en múltiples formes, que van des de llevar-los terriblement la vida fins a les discriminacions quotidianes més subtils.

El moviment feminista considera que les violències, que vivim en diferents àmbits, succeeixen en una societat que tolera la desigualtat i resta credibilitat i autoritat a les dones. El masclisme alimenta la nostra desvaloració, la invisibilització, la cosificació dels nostres cossos i la falta de respecte a les nostres decisions.
Aquestes agressions són inseparables d’aquelles que sofreixen les persones que no responen a la masculinitat hegemònica.
Per tot això, des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta
EXIGIM:
-Que la lluita contra el terrorisme masclista siga una qüestió d’estat.
-L’aplicació del Conveni d’Istanbul i les recomanacions de la CEDAW.
-Reformar la llei 1/2004 perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones.
-La implicació de totes les instàncies de govern en la prevenció i eradicació de les violències masclistes i en l’assistència i reparació a totes les dones en situació de violència, independentment de la seva situació administrativa.
-Un Pla d’Acció contra la violència sexual dirigit a les famílies, el món del treball i les aules, que ha d’anar acompanyat de la derogació de la LOMCE perquè consolida una educació sense igualtat i segueix emparant la discriminació de les dones.
-Que la prevenció siga una política prioritària, que incloga un sistema coeducatiu en tots els cicles, la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil en la lluita contra les violències masclistes.
– Que les accions i els recursos incloguen tant la violència que exerceix la parella o l’exparella com les agressions sexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta d’explotació sexual i laboral de dones i xiquetes i totes les violències masclistes.
-Que l’accent es pose en la protecció de les afectades i dels seus fills i filles, facilitant-los eixides de recuperació vital, econòmica i social.
-Que els mitjans de comunicació visibilitzen les diferents violències masclistes, sense sensacionalisme morbós ni llenguatge o imatges sexistes.
-L’eliminació de la custòdia compartida imposada. Supressió del règim de visites i de la pàtria potestat sobre menors als maltractadors condemnats.
-Que el sistema judicial assumesca la responsabilitat envers la violència masclista, que genere estructures reals de protecció, que amplie la qualitat i quantitat dels torns d’ofici amb perspectiva feminista, que respecte els processos i les necessitats de les dones i implemente mesures de justícia real i efectiva.
-Que s’eliminen totes les traves existents per a les dones migrants en situació irregular per accedir a les mesures d’atenció integral i protecció efectiva contra la violència de gènere.
-Que es faça efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per motius de persecució per violència masclista, opció sexual i d’identitat de gènere.
-Que tota la societat i les seues organitzacions i institucions es comprometen en aquesta lluita.
Agraïm el treball que des de diferents administracions públiques i entitats privades es realitza per eradicar la violència, les encoratgem a continuar endavant, i animen a la població de la comarca de Marina Alta a participar en els actes organitzats per institucions dels nostres pobles amb motiu del 25N.
Som milions de dones sostenint la vida i construint relacions lliures de violència. Les organitzacions de dones feministes som referents de voluntat i acció política per a la llibertat, la vida, l’equitat, la pau i la sostenibilitat.
LA MEITAT DE LA HUMANITAT HA DE VIURE SENSE PORS, NI VIOLÈNCIES, I HA DE SABER QUÈ ÉS LA LLIBERTAT.
ENS VOLEM VIVES!!! ENS VOLEM LLIURES
25 de Novembre de 2016
Dia internacional per eradicar les violències contra les dones
Xarxa de Dones de la Marina Alta
Feministes de la Marina Alta

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.