53 pares de zapatos, en recuerdo de las 53 víctimas de violencia machista en España en lo que va año

25 noviembre, 2015Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 4 minutos

Hoy es el día internacional para la erradicación de la violencia contra las mujeres, un día de recuerdo para las mujeres asesinadas por sus maridos, un día en el que toda la sociedad se solidarizan con las víctimas y sus familias.

DSC05107 copia
Los zapatos negros que recuerdan a Hanane, la mujer de origen marroquí que fue asesinada en Xàbia hace unos meses

En Xàbia, a la 13 se han concentrado numerosos vecinos, empleados municipales y políticos para leer un manifiesto y guardar un minuto de silencio en memoria de las 53 víctimas de violencia machista en lo que va de año, tres de ellas de la Marina Alta y una de ellas, una ‘xabiera’ de origen marroquí.

 

A todas ellas, a su memoria, se ha dedicado una montaje, 53 pares de zapatos cada uno con el nombre y la ciudad de origen, para que nadie se olvide de una lacra que convive en esta sociedad.

El concejal de Juventud, Ximo Segarra ha sido el encargado de leer el manifiesto que ha sido redactado por su compañera Montse Villaverde y que a continuación reproducimos por completo:

Diumenge dia 15 de novembre, altra dona ha sigut assassinada a mans de la seua exparella. No es la primera aquest mes. Segurament no serà l’ultima d’aquest any.

Totes elles, que van morir mil vegades, abans de ser assassinades. Intentant sobreviure cada dia a soles, sotmeses al terror de saber que la seua vida podia ser arrebatada de manera inminent.

La violència contra les dones es una de les més degradants violacions dels Drets Humans. No respecta fronteres, cultures ni nivells económics. Esta present en temps de conflictes i de pau, en la llar, en el treball i en el carrer.

Totes les formes de violència contra les dones tenen un origen comú; la situació estructural de desigualtat real i subordinació, en qué es troben les dones en la societat.

Esta situació s’ha vingut agreujant en els últims anys. Les noves formes de relacionar-se que ens ha proporcionat la tecnologia , han facilitat el control cap a les més jóvens que han passat a ser el principal objecte d’aquest tipus de violència.

No es pot oblidar que cada vegada que es produïx una situació de vulneració dels drets de la dona, es vulnera també els drets dels xiquets i xiquetes. Tant de forma directa com a indirecta són objecte de la violència que es du a terme dins de les seues llars, deixant unes seqüeles molt difícils d’esborrar.

En esta època de crisi on les condicions de precarietat econòmica i laboral contribueixen a incrementar la indefensió, les dones es troben amb més dificultats per a poder eixir de l’espiral de violència.

Cal apostar per l’educació i la sensibilització com a única forma d’eradicar totalment la violència masclista, incorporant en el sistema d’educació, la igualtat entre dones i hòmens, involucrant-nos tots com a pares, mares i educadors en els valors d’igualtat i tolerància.

Les Administracions Locals, donada la seua proximitat al ciutadà, tenen la important labor de detectar possibles casos de violència, així com d’aplicar en totes les seues actuacions quotidianes mesures que impliquen prevenció i sensibilització ciutadana. Son part fonamental a l’hora de crear una consciència de tolerància zero cap a la violència masclista. Però per a realitzar aquesta labor les Corporacions Locals han de comptar amb unes competències definides i efectives.

Comptem amb una legislació tant autonòmica com estatal que te per objecte actuar contra la violència establint mesures de protecció integral. La finalitat de les lleis és previndre, sancionar i eradicar aquesta violència i prestar assistència a les dones, als seus fills menors, víctimes d’aquesta violència, així com dotant de mesures per a la prevenció, sensibilització i formació per a implicar a tota la societat.

Malauradament en els últims anys s’han produït retallades en el pressupost destinat a l’aplicació d’aquesta Llei i això ha implicat un retrocés en les polítiques protecció de les dones vulnerables.

Per tot i aixó, hui manifestem la nostra més enèrgica repulsa davant les situacions de maltractament i violència masclista que pateixen les dones.
Proclamem TOLERÀNCIA ZERO cap a la violència de génere utilitzant tots els instruments que aquesta Corporació Local té al seu abast per a eradicar en la seua totalitat la violència cap a les dones.

Donem suport incondicional a la comunitat educativa, perquè establisca els mecanismes tant per a la detecció precoç com per a ensenyar des de l’escola a construir la igualtat a través del respecte mutu i la no-violència.

Exigim a la resta d’administracions una implicació coordinada, aportant els mitjans necessaris, dotant econòmicament el pressupost de la Llei Integral contra la violència de gènere, per a garantir l’atenció jurídica, psicològica i social, en definitiva la protecció efectiva de les dones, tal com s’indica en la Llei.

En el dia de hui volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes i les seues families. Fent-les presents en aquest acte. Guardant un minut de silenci en la seua memória però també siguent la veu de totes elles. Veus silenciades per aquells que un dia digueren estimar-les.

Que les vostres vides no queden en l’oblit. Que totes aquestes sabates que hui ens acompanyen com a simbol de les vostres vides arrebatades, ens servisquen com a testimoni, com a denúncia, però també per fer una crida d’atenció cap a totes les dones que encara són presoneres d’un matrimoni no desitjat, d’una familia violenta, d’una tradició i d’una discriminació històrica difícil de superar.

Ni una més, ni una menys. Tots i totes contra la violència de gènere.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.