Article d’opinió: Tots els polítics no som iguals

12 mayo, 2015Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

L’èxit dels tecnòcrates va ser dir per primera vegada que tots els polítics som iguals. Van fer calar el missatge a poc a poc a través dels seus canals fins que la idea va fer que alguns impresentables es comportaren com si, efectivament, tot fóra i tinguera igual.

Ells no volien el canvi, sinó el desinterés; que la gent s’allunyara de les idees i els valors per tal de deixar el camí lliure als professionals del mercat. El final de la història se’l sabeu, veritat? Quan nosaltres ens reclamaven socialistes i progressistes ens deien que això estava passat de moda. I repetien: tots els polítics són iguals, tots els polítics són iguals, tots els polítics…

Doncs no, benvolguts i benvolgudes, tots no som iguals. Ni de lluny! Jo no sóc igual. José Chulvi no és igual.
Vaig ser la primera regidora de l’Ajuntament de Xàbia. Era l’any 1983 i aleshores encetàvem la democràcia que tants anys i tant de patiment ens havia costat d’aconseguir. Tot era nou i el tresor que teníem en mans l’havíem de fer créixer amb cura i amb força. Estàvem construint el futur; poca broma.

Hui, més de trenta anys després les meues conviccions estan intactes. I la meua força també, perque he trobat en la llista del PSOE de Xàbia i en la figura de José Chulvi la confiança necessària per creure que la bona política, la que està centrada en el benestar de la gent i cuida el que som, té més sentit que mai.

Tots som iguals? Si voleu, comparem. En estos quatre anys, el programa dels socialistes de Xàbia s’ha complit en més d’un 95% i tot i tindre un pressupost 8 milions d’euros més baix que en l’exercici anterior s’ha augmentat la partida destinada a serveis socials i a obrir borses de treball. Tenim un alcalde que ha renunciat a cobrar un cèntim de l’Ajuntament de Xàbia i eixos diners estalviats els hem destinat a protegir els més vulnerables. Hem obert les portes i finestres de l’Administració per tal que siga transparent, ética i participativa. Fins i tot ara la política es diferent: front a situacions passades en què el govern es va utilitzar com una ferramenta endogàmica i arbitraria, amb José Chulvi han participat de les decisions importants no només els nostres socis de govern, sinó també els regidors de l’oposició i els ciutadans i ciutadanes a través dels consells participatius.

Per una altra part, hem canviat l’orientació de l’economia del nostre poble i hem fet fora els moviments que especulen amb el territori, per tal de centrar-nos en un altre tipus d’obres, les del xicotet urbanisme: aquelles que fan la vida fàcil cada dia als nostres veïns i veïnes, les que fan empreses de Xàbia per a gent de Xàbia i ens ajuden a tindre un poble cada dia més amable i obert.

Prova del que dic són la nova estació d’autobusos, els espais públics que hem adequat, els 40 kilòmetres de vials asfaltats, l’apertura de la Via Augusta, la biblioteca del port, el Central Cinema, els molins, els forns de calç, el riurau, la millora en l’enllumenat, la rehabilitació d’avingudes… o el compromís de fer en esta legislatura el passeig del Muntanyar. Totes eixes intervencions responen a uns valors i un projecte de poble. Penseu si amb altres governs i altres polítics quan parlàvem d’obres a Xàbia ens referíem a això o a malbaratar el nostre patrimoni per que feren negoci els “amiguitos del alma”. Mireu alguna urbanització fantasma que em negue a anomenar i després fixeu-vos en les millores en els barris. A eixa diferència em referisc. Ni més ni menys que això és el que està en joc el 24 de maig. Que ningú ens vulga vendre ara com a solucions de futur el que només és un viatge al passat.

Els socialistes de Xàbia no som iguals perquè tenim una sòlida tradició en valors i no ens hem desviat d’ells. Ni un pam. Som el que som i ho volem continuar sent amb tots vosaltres. Per això vos demane el vot per a José Chulvi com a alcalde de Xàbia. Ens mereixem continuar en positiu!

Junts som Xàbia! Amb Chulvi, sí!

Isabel Bolufer, número 2 de la llista del PSOE de Xàbia.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.