Article d’opinió: Treballar i suar, pensar i parlar, viure i pertànyer

18 abril, 2015Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

La Marina Alta conta amb 188.567 habitants censats. Som una comarca  altament poblada tenint en conter que, a més, no tots els que som estem  normalitzats, hi ha molts que no figuren en cap registre i viuen tot l’any div>entre nosaltres. Contem, doncs, en capital humà suficient per tal de constituir una comarca unida i forta, tan econòmica com socialment, què passa doncs? Per què no som capaços de fer forta la nostra cultura? El que passa es que viure a la comarca no implica ser de la comarca. Sentir-la, estimar-la.

 

Molts som els que creiem en una Marina Alta forta amb ciutadans compromesos que aposten per una Marina Alta pionera i, que al hora sap mantindre la seua tradició.Ser de la Marina Alta no es simplement una qüestió de lloc de residencia. Ser de la Marina Alta es un sentiment relacionat directament amb la cultura i la historia, una cultura i una historia que estem violant i pervertint dia rere dia. No em sabut respectar-la? No em sabut transmetre els nostres valors pel pas dels anys? Em perdut el control cultura de la Marina Alta a benefici d’altres agents socials com ara la política i la economia, agents, a priori molt més lucratius però que ens han pervertit com a societat.

 

Estem vivint una corrupció invisible instaurada en la manera de pensar, normalitzada i acceptada per una societat desorientada, amb por, que veu perduts tots els valors i emocions i no sap reaccionar. Devem afrontar la realitat tots junts. Viure a la Marina Alta es un privilegi que pareixen reconèixer tots menys els propis habitants de la Marina Alta. Haver nascut, haver crescut als seus carrers es una sort que no tots han tingut. Estimar-la i entendre-la es un esforç que devem fer amb conjunt per tal de obtindre un be major a escala comarcal. Treballar i suar, pensar i parlar, escoltar i aprendre, entendre i respondre no necessariament son accions que van unides.

Coneixem la Marina Alta? Què es la Marina Alta? Qui forma la Marina Alta?

 

Jovempa-Marina Alta.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.