archivo. El portavoz municipal, Juan Cardona junto a Llucia Signes y Vicent Colomer

Compromís: «Son uns pressupostos per a tapar forats»

28 enero, 2022Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

-INTERVENCIÓ DEL PORTAVEU DE COMPROMÍS JUAN CARDONA AL PLENARI DE PRESSUPOSTOS- 

 

Després de 5 anys sense planificació ni una guia on agafar-nos tornem a tindre uns pressupostos que ho deriven tot a l’ús del remanent però pressupostos al cap i a la fi. Cal dir que estos son els pressupostos del govern, ja que no han comptat amb cap proposta de la oposició ni amb cap mecanisme de participació ciutadana que segueix sent la gran assignatura pendent de l’equip de govern 10 anys després de plans estratègics i grans propostes per al poble.


En materia de despeses: en personal aquest pressupost preveu tornar a l’statu quo que teniem fa anys, no avança en res nou conseqüència de la desidia i falta de previsió durant 5 anys. Encara recordem quan en campaya electoral parlavem de les necessitats de l’ajuntament en quant a personal i des de files socialistes es feien burles. A dia de hui Xàbia gràcies a subvencions de la generalitat comptarà amb moltes persones dels programes EMPUJU i ENCUJU, després de que molts ajuntaments ho començaren a fer des de la passada legislatura. Arribem tard però almenys arribem.


Mantenim les ajudes a treballadors i treballadores, empreses i autònoms que vam pactar per unanimitat el 2020 i que també vam impulsar en 2021.
En quant als ingressos: En el seu moment ja vam manifestar el nostre rebuig a la baixada del IBI que ens pareix irresponsable i una renuncia a la gestió d’una quantitat important de diners. Seguim pensant que és una baixada que beneficia als rics i que li lleva a l’ajuntament vora 3 milions d’euros per construir serveis de qualitat per als nostres veïns. Com sempre, a pagar poca ropa.


En definitiva, el pressupost segueix en la linia del actual govern, tapant forats que porten arrossegant des de fa 10 anys, afrontant algunes problemàtiques important però a mitges. Des de Compromís ens hem posicionat a favor de les ajudes, de la piscina municipal, dels plans d’asfaltat, de la inversió social , de la millora dels parcs i de alliberar el montanyar de cotxes, després d’anys i anys de paraules sense fets. Però també esperavem hui un impuls de les energies renovables, un impuls de per cobrir les necessitats d’habitatge i una forta remodelació de la mobilitat en el nostre poble. Fins al moment, no ho hem vist i ho trobem molt en falta.


Hui Compromís per Xàbia no votarà en contra perquè després de 5 anys son els primers pressupostos que tenim, tot i que presenten deficiències en inversions molt importants per al nostre municipi

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.