Comunicat de la Xarxa de Dones de la Marina Alta per al dia contra la violència de gènere

22 noviembre, 2013Por: Guiomar

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

La violència de gènere és la primera causa de mort prematura de les dones, però tot i ser la mort el final més greu, també es mostra dDBC##1altres formes. La violència masclista té lDBC##1origen en la històrica discriminació de les dones, els efectes de la qual són devastadors i es manifesten amb agressions físiques i psicològiques, sexuals, amb matrimonis forçats, amb esclavitud laboral i sexual, amb repressió i invisibilització, amb mutilacions, amb feminicidis, entre mols més temptats contra la integritat de les dones.

Enguany, hem patit els assassinats de 77 dones i xiquetes. Assassinats perpetrats per delinqüents masclistes, la major part dDBC##1ells -desgraciadament- sDBC##1han suïcidat després de matar-les i no abans.

En els darreres 17 anys han sigut assassinades 1.255 dones a mans de les parelles o exparelles, víctimes totes del terrorisme masclista. Un terrorisme que el govern amaga, que ni tan sols mereix eixir en la premsa. En menys de dos dècades, 1.255 víctimes anònimes o que han caigut en lDBC##1oblit de la societat, que no reben cap homenatge oficial; només el nostre, el del feminisme.

Un terrorisme que augmenta mentre els governs central i autonòmic sDBC##1omplin la boca parlant del seu compromís en la lluita contra la violència cap a les dones, al mateix temps que retallen en els pressuposts un 24% dDBC##1inversió en polítiques dDBC##1igualtat  i lleven 80.000€ del fons dDBC##1emergència per a víctimes de violència de gènere.

Governs que exerceixen «violència legislativa» contra les dones en forma de retallades dels nostres drets sexuals i reproductius, que ens deixen amb pensions de misèria, que consenten que es trafique amb nosaltres i ens exploten. Governs que volen eliminar les competències municipals en matèria dDBC##1igualtat i prevenció i ajuda de violència de gènere. «Violència menyspreadora»   que és exercida des de les mateixes institucions que haurien de garantir el dret a una vida digna.

I si lDBC##1educació és el primer pas per començar a lluitar contra aquesta xacra, el govern es trau una Llei, la LOMQE, que elimina els principis coeducadors de convivència i no discriminació, dDBC##1educació en valors humans i matèries que els potencien i que són imprescindibles per a previndre la violència masclista i la no discriminació per raó de sexe.

Volem denunciar que el govern del Partit Popular intenta amagar de manera vergonyosa la realitat dDBC##1aquest terrorisme. Comprovem que hi ha més dones assassinades que les que arrepleguen les estadístiques oficials. La violència contra les dones augmenta fruit del rearmament del patriarcat que estem patint. Ocultar la realitat no farà que sDBC##1acaben les agressions i els assassinats, ans al contrari, potser nDBC##1hi haurà fins i tot més.

Per a nosaltres les víctimes són més que un número. Són vides arrabassades, somnis truncats, històries perdudes. Hui estan amb nosaltres totes elles. Les que pateixen violència, les que ja no poden parlar, aquelles que han pogut eixir dDBC##1eixe infern i les que no. Totes.  Les nostres veus seran les seues, el nostre crit el seu. Un crit contra aquesta barbàrie que és la violència cap a les dones.

Per totes elles: JA NDBC##1HI HA PROU DE TERRORISME MASCLISTA!

 

Xarxa de dones de la Marina Alta

25 de novembre de 2013

 

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.