Comunicat dels pares i mares del Graüll en relació a les retallades dDBC##1unitats

24 febrero, 2014Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

Després de tant de temps de lluita, fa uns dies es publicava en el DOCV el que molts no es volien creure però, que des de feia un temps la proposta dDBC##1arranjament escolar ho anunciava: era, doncs, la crònica dDBC##1una mort anunciada, la supressió dDBC##1una línia educativa en el Col·legi Públic Graüll. Pensàvem que les al·legacions del Consell Escolar Municipal fetes des de la lògica i recolzades per la ciutadania podien canviar la proposta inicial. Sembla, doncs, que les signatures, les abraçades al centre, les camisetes verdes, les apel·lacions del Consell Municipal o del Plenari de lDBC##1Ajuntament no hagen aprofitat per a res.

Però, simplement ho sembla, perquè han estat i són molt útils i necessàries: no ens poden llevar les il·lusions per construir un futur millor pels nostres infants. No volem aules dDBC##1infantil o de primària a trenta o més alumnes, no volem que ens diguen que és una qüestió de números i de diners, perquè els nostres fills tenen nom i cognoms, tenen il·lusions, tenen necessitat de ser atesos per professionals que arriben a tots.

En el Graüll, es dóna la paradoxa que en els dies que es publica lDBC##1arranjament escolar es comunica per part de Conselleria que el Graüll ha estat triat com un dels millors centres de la Comunitat Valenciana pel que fa a la qualitat educativa i en conseqüència, la seua directora forma part de la Mesa de Directors que sDBC##1ha creat per assessorar a lDBC##1administració sobre el fracàs escolar i la qualitat educativa. Paradoxes de la vida? La qualitat, el prestigi i el treball ben fet es paga amb la supressió dDBC##1una línia que suposa el trasllat a altres centres dels mestres que han fet possible que el projecte educatiu del Graüll haja tirat endavant any rere any, millorant-se.

Suposem que la Conselleria el que pretén és que un col·legi públic que ha aconseguit que el seu projecte educatiu siga triat per bastants famílies per a lDBC##1educació del seus fills no puga desenvolupar-se plenament perquè si el Graüll ha obtingut aquestos resultats és fruit dDBC##1una comunitat educativa que integra tots els estament en la cerca dDBC##1un objectiu comú: una educació pública, integradora, participativa i de qualitat. I ara què? Ara cal continuar reivindicant amb les paraules, amb el silenci, amb el treball, amb la il·lusió.

Afortunadament, el Graüll en té molt, de tot això. No es lluita sols per mantenir el professorat que fa possible que cada dia la major part dels nostres fills vagen contents a classe i que sapien més que el dia anterior sinó i, sobretot, perquè les generacions que encara no han començat la seua escolarització puguen triar i gaudir dDBC##1aquest col·legi que ha merescut un reconeixement dDBC##1una Conselleria dDBC##1Educació que, al mateix temps, li vol llevar un grup. Hi ha motius suficients per mantenir la línia que no sols afecta al nostre col·legi sinó també a tot el poble de Xàbia, ja que significa augment dDBC##1alumnes per aula perquè els alumnes de la línia suprimida seran repartits per la resta de col·legis.

A més a més, molts xiquets de Xàbia no podran estudiar al col·legi que tenen prop de casa i han triat en primera i fins i tot en segona opció durant el procés dDBC##1admissió. Es diu que lDBC##1esperança és lDBC##1últim que es perd i dDBC##1aquesta encara nDBC##1hem de tenir molta. No podem tenir els braços caiguts, les paraules mudes, perquè ens juguem el futur dDBC##1una societat, dDBC##1un poble i dDBC##1uns nens que ens necessiten per poder crear una societat millor, un poble millor format i uns adults que en el dia de demà continuen sent nens que desitgen aprendre, que siguen “bones persones” i que hagen desenvolupat lDBC##1esperit crític per denunciar les injustícies i que lloen el que està ben fet. Per tot això, cal continuar cridant i reivindicant un arranjament escolar que no suprimisca una línia educativa al Graüll.

EL DOCV és un paper que ens ha de donar més forces per a lluitar, per aconseguir un objectiu que és just i necessari: la supervivència del projecte del Col·legi Públic Graüll (que som tots: xiquets i xiquetes, professorat, família i tot el poble de Xàbia). El poble de Xàbia no pot perdre cap línia educativa. De fet, com anem a destruir la comunitat educativa que ha construït al llarg dels anys aquest projecte que és excel·lent i exemple de qualitat educativa, segons la Conselleria? No seria més aconsellable donar-li les instal·lacions que necessita per millorar encara més aquesta qualitat que tant proclama i desitja la nostra consellera en lloc de primar els recursos econòmics? La junta directiva de lDBC##1AMPA del CP Graüll

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.