Cruces en recuerdo de las 47 mujeres asesinadas por sus parejas en 2017 para conmemorar el día internacional contra la violencia de género

24 noviembre, 2017Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

El Ayuntamiento de Xàbia ha conmemorado este viernes el día Internacional contra la violencia de género. Un acto en el que se propone un homenaje y recuerdo a todas las mujeres que este año han sido asesinadas por sus parejas. Han sido un total de 47 mujeres, la última esta misma mañana en Vinaròs.

En recuerdo de todas ellas la plaza de la Iglesia ha amanecido con unas cruces con sus nombres, y en presencia de ellas y gran número de vecinos que se han acercado a la plaza, se ha leído un manifiesto pactado por todos los grupos municipales en el que el ayuntamiento deja clara su firme postura contra esta lacra que azota a la sociedad. Posteriormente todos han guardado un respetuoso minuto de silencio en recuerdo de la joven de 31 año de Vinaròs, que ha sido asesinada por su pareja y que además estaba embarazada. El autor de este cruel asesinato se ha quitado la vida poco después.

Manifiesto

L’ajuntament de Xàbia manifesta el nostre pesar i condemna per la dona assassinada hui en la localitat de Vinarós,  i es suma a la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies d’un minut de silenci.
Un any més, ens concentrem a les portes de l’ajuntament, la casa de tots i totes per mostrar la nostra repulsa i rebuig a la violència cap a les dones.

Quan cadascuna de nosaltres va neixer, ningú ens va dir que el perill més gran de la nostra vida seria naixer dona.
En el que portem de 2017, han estat assassinades 45 dones i 7 menors, i encara hi ha més assassinats de dones en investigació. Els assassinats conformen la màxima representació de les formes de violència masclista que continuen sotmetent a les dones en tots els àmbits de la seua vida, i que representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat però no son les úniques dades de la violència cap a les dones.

En el primer semestre de l’any s’han rebut 59.874 cridades al 016, S’han presentat 83.198 denúncies, s’han emes 19.680 ordres de protecció i s’han donat 2.604 ajudes per a canvi de residencia a l’estat espanyol.

Totes aquestes violències tenen el seu origen en la pervivència d’un sistema heteropatriarcal, present a totes les estructures de la societat, que tolera la desigualtat i resta credibilitat i autoritat a les dones.

– A les dones s’ens utilitza; la violenica sexual i l’assetjament formen part de la nostra vida.
– S’ens questiona; la nostra paraula no te credibilitat, els nostres testimonis no son tan vàlids com el del hòmens.
– S’ens denigra; continuem apareguet representades com les débils, les dòcils, les variables, volubres i objectes sexuals.
– S’ens assassina; per part de les nostres parelles, exparelles, amants, coneguts o qualsevol mascle que pensa que no som més que un objecte d’us, abús i completament desechables.
– S’ens condena a morir en vida quan per a fer-nos mal assassinen als nostres xiquets i xiquetes.

Queda molt per fer a tots els nivells. Els Ajuntaments en ser les Administracions més properes a la ciutadania, són els governs que han de donar una resposta més ràpida i eficaç a aquesta xacra social.
Per tot i aixó, hui manifestem la nostra més enèrgica repulsa davant les situacions de maltractament i violència masclista que pateixen les dones.

Proclamem TOLERÀNCIA ZERO cap a la violència de génere utilitzant tots els instruments que aquesta Corporació Local té al seu abast per a eradicar en la seua totalitat la violència cap a les dones.

Donem suport incondicional a la comunitat educativa, perquè establisca els mecanismes tant per a la detecció precoç com per a ensenyar des de l’escola a construir la igualtat a través del respecte mutu i la no-violència.

Ens adherim al pacte valencià contra la violència de génere i recolzem el pacte d’Estat a nivell nacional, exigint una implicació coordinada, aportant els mitjans necessaris, dotant econòmicament aquestos pactes, per a garantir l’atenció jurídica, psicològica i social, en definitiva la protecció efectiva de les dones.

En el dia de hui volem expressar la nostra solidaritat amb les víctimes i les seues families. Fent-les presents en aquest acte. Guardant un minut de silenci en la seua memória però també siguent la veu de totes elles. Veus silenciades per aquells que un dia digueren estimar-les.

Que les vostres vides no queden en l’oblit. Que totes aquestes creus que hui ens acompanyen com a simbol de les vostres vides arrebatades, ens servisquen com a testimoni, com a denúncia, però també per fer una crida d’atenció cap a totes les dones que encara són presoneres d’un matrimoni no desitjat, d’una familia violenta, d’una tradició i d’una discriminació històrica difícil de superar.

Seguin i seguirem recordant que la violència és responsabillitat de qui la exerceix i no de qui la pateix.

SOS Violència.

Ni una més, ni una menys. Tots i totes contra la violència de gènere.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.