Dia Internacional per a lDBC##1eliminació de la violència contra les dones. El masclisme mata!

22 noviembre, 2012Por: Guiomar

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

De nou, i amb més força de cara al  25 de novembre, la Xarxa de Dones de la Marina Alta alça la veu  contra  la violència cap a les dones. Una violència que no sDBC##1atura ni minva, i que des de lDBC##1any 1999 ha acabat amb la vida de 871 dones, a lDBC##1Estat Espanyol.  

Assassinats perpetrats per delinqüents del terrorisme masclista, un dels terrorismes més cruents, antics i amagats.  Per això   la societat sencera, associacions, governants, xarxes socials, mitjans de comunicació han dDBC##1implicar-se, denunciar, perseguir i fer visible tot tipus de violència de gènere. 

No cap ni un mínim de  silenci, perquè el silenci es còmplice davant de les 58 dones assassinades des de lDBC##11 de novembre de 2011 al 31 dDBC##1octubre del 2012 .

Però la violència masclista no es persegueix com cal des de les institucions, els representants del Partit Popular han retirat un 42% del pressupost destinat a programes dDBC##1igualtat i sDBC##1ha frenat lDBC##1aplicació i desenvolupament de la  Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género.

Des de la Xarxa de dones denunciem el desinterès i la desídia dels Governs, tant del central com de lDBC##1autonòmic, que es fa palès amb la retallada dDBC##1un milió dDBC##1euros en programes dDBC##1assistència  per a les víctimes o en el tancament de centres dDBC##1Atenció Integral com el de Castelló, després que el seu personal haja estat mesos treballant sense cobrar.

Mostrem la nostra solidaritat amb lDBC##1entorn afectiu de les dones víctimes de la violència masclista, i demanem més recursos de suport per a les i els menors que queden orfes per causa de la violència. També ens solidaritzem amb les famílies de dones originàries dDBC##1altres països, que van vindre amb el somni de millorar la seua història vital i que van trobar la mort en aquest país, així mateix amb les dones que moren diàriament en països amb un alt índex de violència com Mèxic, Guatemala, Colòmbia i els països que es troben en  conflictes armats.

Exgim als Governs lDBC##1aplicació i Desenvolupament de la  Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género i la destinació dels pressuposts necessaris per a la prevenció, protecció i assistència a les dones en situació de maltractaments.

Reclamem un vertader compromís polític per a promoure la prevenció de la violència des de lDBC##1escola, i la retirada de les propostes legislatives del ministre Wert que atemptem contra lDBC##1educació en igualtat.

Demanem la implicació  de la societat en tots els àmbits per a la construcció dDBC##1un nou model social on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tracta de dones amb fins dDBC##1explotació laboral i sexual. Un compromís que es manifeste amb en el rebuig de tota nova agressió, de cada nova víctima. Una mostra col·lectiva del rebuig a aquesta xacra en els actes de carrers, en comunicats, en les xarxes socials.

El 25 de novembre, més que mai, estem al costat de totes les organitzacions feministes del món que com nosaltres es manifesten contra aquesta injustícia social del terrorisme masclista. Hui i sempre farem sentir el nostre crit de rebuig, no consentirem el silenci i la invisibilització de les violències que patim les dones, els feminicidis que devasten el món.

 

Xarxa de Dones de la Marina Alta.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.