El alcalde, y la concejal de Urbanismo, dos de los señalados por el empresario

Discurso de investidura de José Chulvi (en valenciano)

15 junio, 2019Por: Redacción

1
Tiempo de lectura: 7 minutos

Estimats companys i companyes, veïns i veïnes de Xàbia, familiars. Amics i amigues…

Gràcies per acompanyar-nos en este dia important, solemne i també alegre.
Hui acceptem el mandat del nostre poble. I ho fem plens d’orgull i d’agraïment per la confiança que hem rebut. Ho fem sabedors que açò no és un treball qualsevol, sinó un honor al que hem de respondre amb honestedat, esforç i generositat.
Este matí, ens comprometem públicament a no sostindre cap interès per damunt de l’interés de Xàbia. A no seguir cap altra agenda que la del nostre poble. A posar a les persones al centre de la política. Sobretot als més vulnerables, a les famílies que patixen, als qui tenen la incertesa del treball, de la salut o de l’emergència personal. A no tancar les portes i a no desemparar a ningú. A donar la cara. A tindre sols una paraula i que eixa paraula siga fiable.

El mes de juliol de 1276 dictava el seu testament el rei Jaume I, el retrat del qual presidix esta sala. Companys i companyes de corporació, ja ens anirà bé si cada vegada que entrem ací recordem les seues paraules: Ameu i protegiu totes les persones i el poble… Feu regnar la justícia i vetleu perquè els grans no oprimisquen els menuts.
A cadascú de nosaltres els veïns de Xàbia ens han donat una responsabilitat. De govern o d’oposició. I les dos tasques són importants, exigents, dignes i valuoses. Estic segur que estarem a l’altura del que se’ns demana.
Per la nostra part, ací tindreu un govern dialogant i obert.

Vos oferisc i vos demane lleialtat. Vos oferisc i vos demane treball constant, ferm, generós i ple d’estima per la Xàbia de hui i la de demà. Que ens ocupem de les coses concretes del dia a dia, però que també pensem amb perspectiva. Que quan eixim d’ací puguem dur el cap ben alt i explicar, fil per randa, tot el que hem fet. Que quan tot acabe, pugam compartir el legítim orgull d’haver millorat este poble al costat de la nostra gent.
Tenim per davant un horitzó de millores, noves infraestructures, millors serveis i millor gestió que suposaran un gran pas per a Xàbia.
Parle de l’inici imminent d’obres com l’Auditori i el Pont de Triana. Que gràcies a la nostra fermesa seran una realitat sense pagar ni un euro més. Parle de la piscina municipal, de la qual el proper 25 de juny tindrem el projecte i ja podrem iniciar la licitació de l’obra. Este és el primer compliment d’una promesa que se’ns va fer en 2005 i que ningú havia fet realitat fins ara.

També volem que esta siga la legislatura en la qual els cotxes desapareguen del primer muntanyar i en el seu lloc hi haja una senda litoral, integrada i respectuosa amb el paisatge, per a les persones. Treballarem, a més, per a que el nostre poble tinga un gran parc verd i recreatiu entre Duanes i el Casc Històric, en la zona del Rafal, que unisca el poble i la mar, i siga un referent en tota la comarca. Són obres i equipaments per a les persones, per a la cultura, la salut, l’esport, la convivència i el medi ambient. Per a la Xàbia que ens agrada.
Però volem anar més lluny: per això s’ha signat ja l’adjudicació de la redacció dels projectes del pavelló del Freginal i de l’Escoleta de Thiviers. I junt amb la Generalitat mamprendrem la reforma dels centres Educatius; especialment del col·legi Graüll, que es farà totalment nou.
L’eix de la nostra política serà fer millor la vida diària de les persones. Tan senzill i tan exigent com això: així renovarem els parcs de Thiviers i el Freginal, i farem noves millores urbanes en el Poble, en Duanes i en l’Arenal. Al Centre Històric acometrem obres als carrers que es varen quedar fora de l’última reforma, renovarem l’enllumenat i es crearà una regidoria específica que siga pont entre els veïns, els comerciants i l’Ajuntament.
Quant a l’Arenal farem la inversió necessària per a donar resposta a les inundacions. No podem assumir com una cosa natural que un espai en el que viuen persones es convertisca en un àrea de risc en cas de pluges fortes. Els fenòmens atmosfèrics cada vegada seran més extrems a causa del canvi climàtic, i no li podem passar el problema a qui vinga darrere. Ara és l’hora de ser ambiciosos i actuar, i sobretot fer-ho tots junts, esta ha de ser una qüestió d’estat.
Volem barris dinàmics i amb futur. Barris segurs i de convivència. Volem barris per a viure’ls.
Per supost, a més dels tres nuclis ens ocuparem també d’acostar les urbanitzacions a la vida de Xàbia. De donar millors serveis i de reforçar el clima de bona convivència i estabilitat amb tots els xabieros (els nascuts al poble i els que ens van triar un dia, des de qualsevol part del món). Els residents estrangers continuaran tenint interlocutors que els faciliten les coses. També tota la protecció que el seu ajuntament els puga donar en casos incerts, com ara el Brexit.

Ens ocuparem de les coses que es poden vore i tocar, i també de les que no es veuen però són decissives per a que un poble siga just: ja vam multiplicar per cinc els recursos per a Serveis Socials, i ara els anem a tornar a augmentar. Perquè existix la Xàbia de les postals i la prosperitat, però també la de la necessitat i el dolor: i no podem restar-ne indiferents. A este poble ningú es quedarà abandonat.
Xàbia ha de continuar sent un referent de bona programació cultural, de possibilitats en la pràctica de l’esport, i de sostenibilitat. Fa anys van començar a parlar de planificació turística en compte de promoció. De cuidar el que ens fa únics per preservar el nostre model de vida i de negoci… i hui ens donen la raó. Hui, allò que vam inciar amb la protecció dels fons marins i les coves, de l’accés a les platges… s’ha consolidat com a valor comú del Mediterrani. Vivim temps d’emergència natural, i hem de respondre amb trellat i amb decisió per a que Xàbia continue sent Xàbia.
Que un model de negoci no canvie un model de vida.

Per això hem aprovat un pla general que tanca l’època de l’especulació urbanística per a sempre i protegix huit milions de metres quadrats. I hem impulsat el pla antiincendis més ambiciós que havíem tingut mai. Ara els professionals i voluntaris dels cossos de seguretat estan millor equipats i els veïns i veïnes més protegits.
A ningú se li oblida que hem passat moments realment dramàtics en els últims anys. I no podem garantir que no torne a passar (ningú no pot fer això), però sí podem estar més preparats, eliminar factors de risc, i anticipar-nos als problemes.
Tampoc anem a oblidar-nos dels joves, de la generació millor preparada que ha tingut mai el nostre poble. Per això i de la mà de la Generalitat Valenciana, treballarem per tal de que els nostres joves tinguen oportunitats tant en l’àmbit laboral com d’accés a la vivenda.

I no vull deixar de banda una qüestió molt important. Totes estes millores i reformes que volem, han de passar per preparar l’Ajuntament pels nous reptes que venen. En esta casa hi ha treballadors i treballadores excel·lents, preparats, honrats i compromesos. Que tenen tot el nostre respecte. Però de vegades les condicions de treball no els permeten desplegar tota la seua capacitat, per això les revisarem. Iniciarem una reorganització interna per tal que la Institució siga més àgil i més útil als ciutadans.
Però això serà a partir de demà. Hui, als nous regidors i regidores que vos incorporeu este matí, vos done la benvinguda i l’enhorabona. I també un consell, si me l’accepteu: el temps passa com un llamp. Aprofiteu cada dia i feu el vostre millor esforç. Vindran dies plens d’èxit i també dies de patiment. Els dos són igual de valuosos. En els dos creixereu com a regidors i regidores, i també com a persones. I si voleu, ens tindreu ací per a ajudar-vos.

Als qui ja repetiu mandat, què puc dir-vos?
Hem tancat la legislatura anterior amb una cartera plena de projectes. I ara és l’hora de fer-los realitat. No serà fàcil, però podem fer que estos quatre anys estiguen plens de bones notícies. Només cal treball, constància, trellat… i un poc de sort. Apliquem-nos allò que deia el President Miterrand de les tres P i actuem amb prudència, paciència i perseverància.
Als regidors i regidores que ja no ens acompanyen, vos done les gràcies per tot el que heu fet. Deixeu un exemple impecable. I de totes les coses bones que vindran, recordeu que una part important de mèrit és vostre. Heu dignificat la condició de servidor públic i vos heu guanyat el dret de mirar arrere amb satisfacció i amb el cap ben alt.
I pense que és moment de reivindicar no només als que han estat la passada legislatura. Enguany es compleixen 40 anys de governs democràtics, i per l’ajuntament de Xàbia han passat regidors i regidores que han volgut donar el millor de sí mateixos pel seu poble. A tots ells el meu agraïment i reconeixement, i si m’ho permeten, especialment m’agradaria nomenar als quatre alcaldes que m’han precedit, Enrique Bas, Juan Moragues, Jaime Sapena i Eduardo Monfort. Gràcies alcaldes!
Per la meua part, a títol personal, que puc dir. Mai haguera imaginat quan jugava ací a la plaça o quan venien regidors i alcaldes al bar dels meus pares que algun dia jo tindria l’honor i el privilegi de ser alcalde del meu poble. No sé com expressar tanta gratitud, no em queden paraules per a donar-vos les gràcies. A la gent de Xàbia que m’ha donat de nou la seua confiança, als companys del meu partit que un dia varen confiar amb mí, a la meua família que sempre m’ha ajudat i recolzat, als meus amics… en definitiva, a la gent que em veu cada dia com sóc i m’ho dona tot i un poc més sense demanar res a canvi.
No puc prometre res que no sapigueu ja. Sols que treballaré sense descans per a tornar-vos la vostra confiança. Que no deixaré mai de tindre les portes obertes: sense límits ni horaris. Que seguiré gaudint de la vida del meu poble i estaré allà on haja d’estar: en la festa, en el treball o en l’emergència. Que no permetré que el temps ni cap dificultat ens canvie ni faça malbé allò que hem construït junts.
Estem en un moment de maduresa i estabilitat política que no podem desaprofitar.

Companys i companyes de corporació, deia Tomas Jefferson que “Cuando alguién asume un cargo público, debe considerarse a sí mismo como propiedad pública”, i això és el que tenim que fer, entregar-nos a millorar el nostre poble, la dedicació política significa sacrifici personal i sobretot sacrifici familiar, però estic convençut de que tots i totes farem un gran treball.
Venen dies apassionants i exigents que tenim que afrontar amb honestedat, orgull, il.lusió, força i humilitat.
Que tingam el trellat, el valor i la força per a afrontar-los com cal i que el nostre poble puga estar-ne orgullós tots nosaltres.
Enhorabona, gràcies… i sort.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Un comentario en “Discurso de investidura de José Chulvi (en valenciano)

  1. Moltes parauletes pero pocs fets i aixi no anem be, Sr Josep Chulvi. Vale más trabajador y honrado, que hablador y vago….

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.