El alumnes del Vicente Tena estudien el tema dels refugiats

15 febrero, 2016Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Durant el Primer Trimestre els alumnes de cinquè varen treballar una Unitat Didàctica Integrada. El producte social ha estat la redacció i enviament de cinc cartes: a l’Alcalde de Xàbia, al President de la Generalitat Valenciana,
al president del govern espanyol, als Reis d’Espanya i al President del Parlament Europeu.

L’alumnat va estudiar en profunditat la “Mobilitat de persones al Món”, el tema dels refugiats.

Hem pogut utilitzar les tauletes digitals, que han ajudat en la recerca d’informació i en la utilització de mapes interactius. Ens agradaria destacar el gran treball en educació emocional que hem realitzar amb l’ajuda de Creu Roja, Càritas i Na Inmaculada Yáñez, premi 9 d’octubre a la solidaritat. S’ha vist reflectit en les cartes que han escrit, amb postdates com aquestes: “Que Nadal ens ajude a ser més acollidors”, “Què faria vostè si la seva família estigués en perill?”, .

També apuntar l’encontre amb l’alcalde de Xàbia que ha destacat la importància de que la joventut de Xàbia mostre empatia i solidaritat amb els més desafavorits. A la tornada de vacances hem rebut les contestacions a les cartes i els xiquets i xiquetes no han pogut més que aplaudir. S’han sentit protagonistesi han demanat visitar Correusja que «… no pensàvem que era tan important».

Com a reflexió del tema, l’alumnat ha comentat que: “…els diferents organismes als que hem escrit estan més preocupats dels refugiats del que pensàvem”, “…ens agradaria compartir la nostra escola amb xiquets sirians”, “…és molt complicat, pensàvem que podríem ajudar individualment”… Destacar que La Moncloa ha contestat individualment a cada alumne. Ha estat molt important per a ells i per a elles. Paral·lelament a l’estudi desenvolupat, els xiquets i xiquetes han escrit històries sentint-se part d’eixe grup de gent que somia en Europa com a zona d’acollida. Fins i tot hem preparat una història cooperativa que presentarem a concurs i, al final, els ha emocionat.

Tot és fruit del treball i de funcionar com a equip, sumant esforços. Comptem amb un bon grup de professionals i d’alumnat il·lusionats. Ànim, ja estem immersos en altres projectes que us anirem explicant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.