El Col.legi Vicente Tena celebra el «Dia de la Pau» seguint l’estela de Gandhi

31 enero, 2020Por: Alvaro Monfort

0
Tiempo de lectura: < 1 minuto

El 30 de gener, els col·legis celebren Dia Escolar de la Pau i la No Violència, una data que commemora la tràgica mort del pacifista Mahatma Gandhi en 1948. La data va ser acunyada en 1964 pel poeta i pedagog Llorenç Vidal i es tracta d’una jornada que els centres escolars dediquen a celebrar activitats pedagògiques mostrant la seua repulsa cap a qualsevol tipus de violència.

Els col·legis de Xàbia no són una excepció i al llarg del matí van tindre lloc nombroses i enginyoses mostres col·lectives amb els escolars com a protagonistes. Com el cas del CEIP Vicente Tena que va realitzar una sèrie de jocs cooperatius mitjançant els quals, els alumnes eren animats a aconseguir les lletres de la frase “Celebrem un dia de Pau” intercanviant, com a reflex de Gandhi, la competició per la cooperació i l’ànsia de guanyar pel plaer de passar una estona divertida i inoblidable.

Gandhi és un exemple més de com la violència no és el camí per resoldre els conflictes: Va iniciar un moviment de resistència pacífica amb manifestacions i vagues de fam que no afectaven ni vulneraven els drets ni les llibertats de la resta. Esta “lluita” va tindre coma resultat la independència de l’Índia de l’imperi britànic en 1947.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.