El col.legi Vicente Tena ja està en el futur de l’ensenyament

25 noviembre, 2015Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Treballem amb un nou model d’ensenyament: «Que els nostres alumnes vegen l’aplicació pràctica del que aprenen».
Per això, el nostre model pedagògic està canviant: menys classes dirigides únicament pel mestre i més recerca, selecció, debat i exposició. Volem que els alumnes es senten bé amb el treball realitzat i vinguen contents a l’escola. Que cadascú arribe fins on puga i es senta bé ajudant als companys o rebent ajuda d’ells, potenciem les intel·ligències múltiples i valorem positivament la multiculturalitat.

Les aules de cinquè s’han convertit en un espai de treball en grup, on els xiquets i xiquetes assoleixen els coneixements treballant en Unitats Didàctiques Integrades (UDIs), a través de les quals adquireixen les competències bàsiques marcades en el currículum.

vicentetena2Al llarg del primer trimestre treballem amb la UDI: Mobilitat de persones al Món, concretament l’emigració i els refugiats polítics. Són temes d’actualitat dels quals senten parlar i que ens donen peu a que estiguen més motivats. Volem que els nostres alumnes siguen els protagonistes del seu aprenentatge.

Una altra part important de la nostra feina és despertar l’esperit crític en els xiquets/tes i ensenyar-los a reflexionar, no només aprendre el que estudien en un llibre de text.

Hem començat en cinquè ja que, a més, compten enguany amb les tauletes digitals. També hem sumat la participació de Creu Roja Internacional, Cáritas i Na Inmacula Yañez, premi 9 d’octubre a la solidaritat, que han compartit les seves experiències amb l’alumnat.

La Biblioteca Municipal ens ha fet un préstec de lectures relacionades amb aquests temes i portem un control per saber, al final, quin ha estat el llibre preferit.

El treball ha començat a Senegal, des d’on hem conegut l’emigració per motius econòmics i després hem continuat amb Síria, per aprofundir en el problema dels refugiats polítics. Amb tot, hem relacionat llengua castellana i valenciana, matemàtiques i ciències naturals i socials. Ha estat una manera diferent de distribuir els continguts que s’ha n de treballar al llarg de cinquè curs de primària.

El segon i tercer trimestres continuarem amb la mateixa dinàmica. Ja estem preparant les UDIs a desenvolupar. Al segon trimestre estarà involucrat tot el centre, Infantil i Primària. Tot és possible gràcies al professorat del centre, il·lusionat amb les noves tecnologies i els canvis metodològics, a la AMPA que gestiona el material socialitzat que utilitzem i a l’ànim que ens envien des d’Inspecció quan presentem aquests tipus d’iniciatives. Tot pel bé del nostre alumnat.

Informa: Col.legi Vicente Tena

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.