El Trenc d’Alba fomenta la vessant crítica dels alumnes

17 febrero, 2016Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Al CEIP Trenc d’Alba hem iniciat una sèrie d’actuacions educatives emmarcades dins de la metodologia comunicativa crítica. Aquestes activitats se centren en la realització de les tertúlies dialògiques, com activitats de comprensió i expressió, així com de reflexió social, on tots els membres de la comunitat educativa poden participar en un espai de comunicació. Les tertúlies s’emmarquen en un espai obert a tots els membres de la comunitat educativa, on cada membre es igual a qualsevol altres, pares, mares, mestres, alumnes, tots ells es configuren com agents actius i participatius en el procés.

trencAlba002

Els alumnes de primer, segon i cinquè, estan llegint l’obra del Mag D’Oz de Lyman Frank Baum. Cada setmana els membres de la tertúlia llegeixen uns capítols que després comenten a classe, i extrauen les idees principals i relacionen amb les seues experiències de vida. Pau Lllorca Llinares, alumne de cinquè, durant la tertúlia ens va dir que quan plou la il·lusió és l’arc de Sant Martí, igual que Dorothy quan veu el camí de lloses grogues. Reflexions d’aquest tipus són aquelles que pretenem aconseguir amb la realització d’activitats com aquestes, convidem a tot aquell que vullga participar a poder introduir-se al nostre món de tertúlies.

trencAlba001

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.