Huit col·lectius feministes de la Marina Alta s’adhereixen a la marxa del 7N contra les violències de gènere

29 septiembre, 2015Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

Huit col·lectius feministes de la Marina Alta, concretament Dones Cabal de Pego, Femme Força de Pedreguer, No+, Matria, Dones Teulada, Associació de Dones per la Igualtat de Calp, la Xarxa de Dones de la Marina Alta i la Col·lectivA, han acordat sumar-se a la marxa estatal contra les violències masclistes que tindrà lloc el pròxim 7 de novembre a Madrid.

Les huit agrupacions van celebrar el passat dissabte 26 de setembre el Primer Aplec Feminista de la Marina Alta, una jornada que va servir per conéixer’s millor, intercanviar opinions i propostes i buscar sinergies i estratègies d’acció en comú.

Entre les decisions adoptades, s’hi va acordar anar totes juntes a Madrid, a participar, amb una pancarta unitària -Feministes de la Marina Alta- en la manifestació convocada pel Moviment Feminista per a exigir que la lluita contra les violències masclistes siga considerada una qüestió d’estat.

A més a més, els huit grups s’han compromés a fer arribar a tots els ajuntaments de la Marina Alta la proposta d’una moció redactada amb motiu de la mobilització del 7N i que insta als governs municipals a què, eixe dia, pengen una pancarta violeta amb el lema: Contra les Violències Masclistes i que promoguen la participació ciutadana en la marxa.

La moció també els demana que repetisquen eixe gest simbòlic el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere i cada vegada que una dona siga assassinada a l’estat espanyol. La proposta posa l’èmfasi en què la lluita per la igualtat i l’atenció a les víctimes de violència masclista és una tasca de tots els dies de l’any, que només pot sostindre’s amb un sistema estable de finançament estatal, autonòmic i local a llarg termini.

El Moviment Feminista ha encetat una campanya de mobilització ciutadana des del web www.marcha7nmadrid.org per animar a tota la societat civil a eixir al carrer eixe dia i cridar que les dones ens volem vives i lliures. A les xarxes socials, els hashtags o lemes per donar-li difusió a la convocatòria són #7N #jovaig7N #TerrosismeMasclista #QuestióEstat. 17 comunitats autònomes, així com les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla ja han anunciat la seua participació.

Tal i com va passar en la multitudinària marxa de l’1 de febrer de 2014 contra la reforma de la Llei d’Avortament de l’exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón, la Marina Alta tornarà a viatjar a la capital d’Espanya per estar presenent en una jornada que es preveu històrica. En aquella ocasió, vora 200 dones i homes es van «pujar» al Tren de la Llibertat, gràcies a l’esforç organitzador de la Xarxa de Dones de la Marina Alta. Ara, les Feministes de la Marina Alta també estan treballant per organitzar el desplaçament a Madrid el pròxim 7 de novembre.

Tot i que està pendent de confirmar-se, quasi amb tota probabilitat eixiran autobusos des de diverses poblacions de la comarca per traslladar aquelles dones i homes que vulguen prendre part en la jornada reivindicativa. Els punts d’eixida, l’hora d’anada i tornada i el preu del viatge estan a hores d’ara tancant-se. Les persones interessades a sumar-se a la protesta poden informar-se al correu 7nmarinaalta@gmail.com.

Les violències masclistes són la manifestació més violenta de la desigualtat de gènere i suposen la més greu violació dels drets humans de les dones que pateix la nostra societat. El Manifest de la marxa estatal així ho denuncia, i recorda que, des de 1995, 1378 dones han sigut assassinades pel terrorisme masclista. Des de principi d’any, s’han comptabilitzat 70 feminicidis i només en l’estiu del 2015, 37 dones i 8 menors han mort a mans de les seues parelles, pares o parelles de les mares.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.