La Fundació Cirne farà una nova campanya d’excavacions a la Cova del Comte de Pedreguer

28 junio, 2016Por: Carlos López

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

La Fundació CIRNE, l’Ajuntament de Pedreguer i l’equip d’investigació de la cova del Comte han començat a organitzar la Campanya d’Excavació 2016. Aquesta es durà a terme el proper mes d’octubre però hui han començat els preparatius.

covacomte003En la Campanya 2016 està previst el muntatge d’una sèrie de passarel·les metàl·liques i una nova infraestructura per a l’excavació dels nivells paleolítics de la cavitat. Les passarel·les, que aniran lleugerament elevades, faran possible l’accés a la zona d’excavació sense haver d’aixafar el pis de terra ni els nivells arqueològics. A més, es protegiran els talls arqueològics de les anteriors campanyes d’excavació i es col·locaran una sèrie de taulons de fusta que permetran excavar més còmodament els nivells prehistòrics.

Atés el volum, el pes i la dificultat d’accés a la cova, aquests materials han estat transportats per mitjans aeris. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’helicòpter i del personal tècnic del Consorci Provincial de Bombers i el Servei d’Emergències. En aquestes tasques ha participat la Diputació d’Alacant i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. També ha col·laborat personal de la brigada d’obres de l’Ajuntament de Pedreguer i personal del Museu de Xàbia.

L’helicòpter ha hagut d’aterrar en la urbanització Aldea de las Cuevas, en terme municipal de Benidoleig. Els materials s’han transportat amb camió a aquest punt de Benidoleig i una vegada descarregats, han estat gestionats pel personal tècnic dels bombers. L’operació ha causat expectació entre els veïns de la zona residencial. També volem agrair la col·laboració de l’alcalde de Benidoleig, Pedro A. Seguí Caselles.

El helicóptero de la Diputación ha trasladado los materiales desde una urbanización cercana a la entrada de la Cova del Comte
El helicóptero de la Diputación ha trasladado los materiales desde una urbanización cercana a la entrada de la Cova del Comte

El jaciment arqueològic de la Cova del Comte se situa en el terme municipal de Pedreguer. En el tram més interior de la cavitat s’han documentat panells amb decoració prehistòrica incisa i pintada, més concretament del Paleolític superior. És un dels escassos centres amb art d’aquesta cronologia en la Comunitat Valenciana on a penes es coneixen mitja dotzena de jaciments amb manifestacions rupestres de tanta antiguitat. A més a més, en la Campanya d’Excavació 2015 es va poder documentar per primera vegada l’existència d’art moble, amb representacions figuratives sobre plaquetes de pedra. Actualment es troben en estudi i no es descarten noves troballes en la propera campanya d’octubre.

 

Informa: Fundació Cirne

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.