L’alumnat del CEIP Mediterrània coneix la realitat de les persones refugiades i migrants

16 noviembre, 2020Por: Alvaro Monfort

0
Tiempo de lectura: < 1 minuto

El CEIP Mediterrània (Vicente Tena) continua el seu aprenentatge mitjançant unitats didàctiques integrades al voluntat de temes d’actualitat per a que els seus alumnes siguen persones empàtiques, sensibles a les afeccions del seu entorn i tolerants el dia de demà.

De la mà de Creu Roja Xàbia, un dels últims temes en els quals han aprofundit els estudiants de cinquè de Primària ha sigut la complexa situació que viuen actualment molts xiquets i xiquetes de la seua edat que han tingut que abandonar les seues llars, comoditats i pobles per a desplaçar-se a països desconeguts fugint de la guerra i la inestabilitat social i política dels seus territoris.

Junt als voluntaris i voluntàries de Creu Roja, han conegut què és l’acció humanitària, la diferència entre les persones desplaçades, internes i refugiades, què és un camp de refugiats i conceptes con la sol·licitud d’asil, apàtrida, migrant etc. També han pogut conèixer el treball social que s’està realitzant a Tanzània i, inclús, el material humanitari que s’està utilitzant en els diferents campaments d’assistència.

En el context d’esta unitat, l’alumnat visitarà Salvamar (al Port de Xàbia) per a ser conscient de la pressió que existeix en les nostres costes respecte a les embarcacions de migrants que arriben contínuament a ella. També els visitarà Càritas de la parròquia de Nuestra Señora de Loreto per a visibilitzar com s’han multiplicat la demanda de necessitats bàsiques entre els veïns i veïnes del municipi.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.