Manifiesto 25 noviembre: Xarxa de Dones de la Marina Alta

23 noviembre, 2018Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 3 minutos

MANIFEST 25 N DE LA XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA CONTRA TOTES LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

La violència masclista mata, però abans maltracta, agredeix, insulta, humilia, esclavitza, explota, comercialitza el cos de les dones; és física, psicològica, sexual i econòmica. Una violència que s’exerceix secularment contra les dones de tot el món, només pel fet de ser dones, a les diverses cultures i societats, a tots els nivells econòmics, en països en guerra i en països en pau. Una violència que representa la vulneració sistemàtica dels Drets Humans de més de la meitat de la població.

Alcem hui la nostra veu, com cada dia, com cada 25N en record de les germanes Mirabal i totes les dones assassinades, per denunciar la vergonya d’una societat on el masclisme i els models que el reprodueixen continuen dominant, invisibilitzant, subjugant, maltractant les dones en els àmbits públics i privats, en l’economia, la política, els mitjans de comunicació, la cultura, el sistema educatiu, el judicial, el laboral.

Vivim en un sistema patriarcal i capitalista, on les lleis parlen d’igualtat però la societat se sustenta en la desigualtat entre dones i homes, com tristament ho demostra la realitat.

-Les xifres oficials a l’estat espanyol comptabilitzen 971 dones assassinades entre 2003 i 2018, 43 durant 2018. Però les xifres oficials dels feminicidis són inexactes perquè no contemplen la violència exercida fora de l’àmbit de la parella. Segons l’observatori de l’organització feminicidio.net son 87 els casos de dones, xiquetes i xiquets víctimes dels assassins masclistes durant 2018, xifra ben diferent a l’oficial.

-Casos com el de la “Manada” o de les criatures assassinades pels seus pares han posat de manifest que la justícia patriarcal no protegeix degudament ni a les dones que han patit violència ni les seues filles i fills, fent-les doblement víctimes, a mans dels agressors i a mans del sistema judicial.

-Al ciberespai i a les xarxes socials es desenvolupen conductes verbals agressives, violències sexuals i experiències associades al domini masclista en les relacions afectives i sexuals que afecta especialment a les joves i mal forma als joves.

-Les dónes i les xiquetes refugiades i migrants pateixen innombrables violències endemés de la carrera d’obstacles que se’ls interposa per a accedir a les mesures de protecció internacional.

-Les dones que sofreixen arreu del món mutilacions genitals, matrimonis forçats, explotació, tracta, assetjament per la diversitat en la identitat sexual o per raó de sexe, prohibició de l’avortament.

-Les dones víctimes de la violència directa del sistema prostitucional, convertides en mercaderia per les màfies, els proxenetes i els puteros.

-La violència dels ventres de lloguer, que és la cosificació absoluta de les dones com a eines de reproducció sota el domini d’un mercat global infame.

-Les lleis contra les violències de gènere o violències masclistes que no han anat acompanyades de prou dotació pressupostària ni s’han desenvolupat per cobrir els buit legals i formació de professionals.

Però cada dia més dones, i cada dia més fortes i més unides, cridem ben alt que “no és no”, que si no hi ha un sí, és no. Que cal parar la cultura de la violació, les invisibilitzacions, els models masclistes, els sostres de cristall, la feminització de la pobresa i el sistema patriarcal que els dóna cobertura legal, judicial i social. Per això exigim:
-Que s´ha d’aplicar a nivell mundial el Conveni d’Istanbul per lluitar contra qualsevol tipus de violència exercida contra les dones de tot el món.
-Que s’ha d’impulsar el Pacte d’Estat contra la violència masclista i dotar-lo de les partides pressupostàries i els recursos necessàries.
-Que cal desenvolupar la llei contra la violència de gènere, perquè siga efectiva en la practica social i en l’aplicació judicial.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.