Manifiesto de la Xarxa de Dones de la Marina Alta con motivo del 8 de marzo

6 marzo, 2020Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

(En valenciano)

El moviment feminista tornarà aquest 8 de Març a fer història. De nou tornarem als carrers per clamar ben fort contra totes les discriminacions i violències que patim les dones cada dia a tot arreu.
Fou la unió de moltes dones al món la que aconseguí grans victòries per a totes nosaltres.

Les dones tenim un paper primordial en el sosteniment i cura de la vida. És hora de posar les cures al centre de la societat. Les dones no volem continuar soles amb aquesta càrrega i exigim corresponsabilitat i el dret a cuidar i ser cuidades.

Denunciem que ser dona és la principal causa de pobresa. La precarietat que afecta les dones s´agreuja per tindre més edat, per l´orientació sexual. Ser migrades, racialitzades, per ser dones transsexuals, per tindre diversitat funcional o qualsevol imatge que no està dins de la normativa. Hi ha sectors amb condicions inadmissibles: les treballadores de neteja d´hotels o de les treballadores de la llar, les aparadores, i tantes i tantes altres.

Exigim que el temps de cures siga reconegut en el càlcul de les pensions.
Exigim treballs i jornals dignes; la derogació de la Reforma Laboral; ratificació del Conveni 189 de l´OIT; mesures per erradicar l´assetjament sexual i per raó de sexe i que les dones amb diversitat funcional tinguen un tractament real i efectiu d´inserció social i laboral.
Exigim una educació que no invisibilitze les dones, una educació en valors, on la coeducació i l´educació afectiva-sexual en les escoles formen persones per un món d´iguals en drets i de respecte, sense estereotips de gènere.
Exigim una escola pública, laica i feminista, lliure de valors patriarcals.

Ja n´hi ha prou de què les dones visquem sota el terror i falta de llibertat que imposen assassins, maltractadors, assetjadors, violadors, proxenetes i puters.
Prou de violència cap a les domes. PROU D´ASSASSINATS.
Exigim formació obligatòria amb perspectiva de gènere al poder judicial, en els cossos i forces de seguretat i a les administracions. Que els pactes contra la violència de gènere es doten de recursos suficients.
Exigim formació obligatòria amb perspectiva de gènere al poder judicial, en els cossos i forces de seguretat i a les administracions. Que els pactes contra la violència de gènere es doten de recursos suficients.
Reivindiquem la llibertat sexual de les dones, el dret a ser felices, a viure com vulguem.

Companyes, recordem que el 8 de Març és tots els dies. El camí és llarg i les mobilitzacions continuen.
Ajuntem-nos, defensem-nos, lluitem i cuidem-nos.
Juntes som IMPARABLES!!!
XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
Dia Internacional de la Dona, Març 2020

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.