Mestres de països del Nord d’Europa visiten el Trenc d’Alba

22 mayo, 2015Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Des del dimecres dia 20 i fins el divendres 22 de maig, vint i tres mestres d’Alemanya, Anglaterra, Escòcia, Suècia i Noruega estan treballant junt als mestres del CEIP Trenc d’Alba dins del projecte Europeu Comenius al voltant dels processos i metodologies d’ensenyament.

DSC_0009Baix el títol “Learning to learn” (Aprendre a aprendre), un total de 30 mestres de sis nacionalitats diferents han portat endavant, al llarg d’aquest dos últims anys, un projecte comú de treball envers la millora de la metodologia de treball i l’experimentació de tècniques i dinàmiques de grups. La visita d’estos dies ha estat la culminació del projecte i el tancament del mateix així com l’elaboració de la memòria final i les conclusions a presentar.

Els mestres del Trenc d’Alba han participat activament a través del desenvolupament de tècniques com ara la metodologia Fish Philosophy, “The six thinking hats” (els sis barrets pensants), “Building Learning Power” i la introducció de la robòtica educativa coma eina per estimular l’aprenentatge en el treball dels alumnes.

La Jornada inaugural va comptar amb la presencia D’Amparo Bolufer, regidora d’Educació del M.I. Ajuntament de Xàbia, que va donar la benvinguda als mestres participants i van presenciar un flashmob realitzat per tots els alumnes del centre. Els actes van continuar de vesprada amb una visita guiada pel casc antic de Xàbia i finalitzant amb un sopar al Riu Rau D’Arnauda. Al llarg del dijous es va continuar amb les activitats programades de visites a les aules i treball en grup per tal de mostrar com s’han aplicat aquestes noves estratègies a les nostres aules. De vesprada està previst realitzar un xicotet creuer en catamaran fins el Cap de la Nau amb membres de tots els estaments de la comunitat educativa del centre.

DSC_0012Finalment avui, divendres, han clonclòs les activitats amb les presentacions de les conclusions finals per part de les mestres del Trenc d’Alba i el desenvolupament de les visites al tallers de matemàtiques, robòtica, educació viària i una dramatització realizatda pels alumnes d’Infantil de 5 anys.

Aquestes jornades han estat realitzades amb el suport de l’Ajuntament de Xàbia, que ha col·laborat de manera activa en l’organització dels diferents actes prevists i amb el suport de material de promoció turística de la localitat, així com la inestimable ajuda de l’AMPA del Ceip Trenc d’Alba.

 

 

 

INFORMA: Colegio Trenc d’Alba

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.