Naix lDBC##1associació del Mercat del Riurau de Jesús Pobre

25 marzo, 2014Por: Carlos López

2
Tiempo de lectura: 2 minutos

Quan només falten tres mesos per a complir el seu primer any de vida, el Mercat del Riurau de Jesús Pobre ha donat un nou pas cap a la seua consolidació i sDBC##1ha constituït en associació. Fins ara, de la seua organització i funcionament sDBC##1encarregava lDBC##1Associació de Veïns de Jesús Pobre. 

En un comunicat, lDBC##1assocació informa que lDBC##1assemblea formada pels 19 socis fundadors dDBC##1aquest projecte, juntament amb una vintena de nous membres, aprovaren per unanimitat la proposta dels estatuts de la nova entitat, així com el reglament intern del mercat.

En la reunió, celebrada al Centre Social de Jesús Pobre, també va ser elegida la junta directiva que durant els dos pròxims anys representarà a lDBC##1associació i vetllarà perquè el mercat continue creixent i afiançant-se com a mitjà per a recolzar els xicotets agricultors i productors, com a marc des del qual difondre i dignificar la cultura rural de la comarca i com a motor econòmic i turístic.

«El Mercat és hui per hui lDBC##1activitat més important de Jesús Pobre i seDBC##1ns ha de reconèixer el treball de promoció i activació econòmica que estem fent» va senyalar Carles Hostalet, ja com a president de lDBC##1Associació del Mercat del Riurau. «La nostra força és el nou ruralisme, el que representa la gent que viu ací: gent creativa, moderna, formada, que ha viatjat, i que se sent orgullosa de ser de poble», va afirmar.

El canvi dDBC##1horari i lDBC##1elecció del mes a partir del qual el mercat passarà dels matins a les vesprades, serà una de les primeres decisions que haurà de prendre la junta presidida per Hostalet. Amb ell, a més de la secretaria, Maria Rosa Costa, i el tresorer, Joan Fornés,  treballaran 15 vocals, cinc de cadascun dels tres sectors que tenen presència en el Mercat: fruites i verdures, productes elaborats i artesania.

El mercat reuneix cada diumenge en el Gran Riurau del Senyor de Benissadeví un bon grapat de llauradors, productors i artesans de la Marina Alta, i un nombre creixent de visitants i turistes. La iniciativa va nàixer en juliol de 2013, de la mà dDBC##1Andreu Costa i Xavier Mulet, dos agricultors inquiets i impulsors de la Trobada de la Tomaca Autòctona, el precedent més immediat del Mercat del Riurau.

2 comentarios en “Naix lDBC##1associació del Mercat del Riurau de Jesús Pobre

 1. Hola Xabienc, creo que se hace todos los domingos. Este hay uno que es «fira de brocanters» con intercambio de libros y otras cosas por estilo.
  También está la fira de la Fava de Benitatxell..
  Carlos López

 2. Pues pienso que este mercado es mejor que se haga los domingos hasta mas o menos las
  14 horas.Por la tarde no creo que los visitantes tengan interés de pasarse por ahí.Hay otras
  cosas que hacer además de la siesta.
  Lo de la tomaca autóctona, muy buena idea para volver a recuperar el auténtico sabor del
  tomate.
  Cuando de pondrá en marcha este mercado?? para pasarme por ahí y disfrutar de los
  productos auténticos ??
  Saludos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.