Opinió PSPV de la Marina Alta: De les cendres sortirem

20 agosto, 2022Por: Redacción

3
Tiempo de lectura: 2 minutos

**per PSPV de la Marina Alta

 

Durant la darrera setmana hem viscut moments molt difícils en la Marina Alta, i amb tota la prudència que cal en aquests moments, estem esperant l’anhelada notícia de donar per extingit l’incendi que es va iniciar a la Vall d’Ebo i que ha assolat gran part del nostre interior. Dit incendi ha posat a prova la resistència, física i anímica, de tots els que estimem la Comarca. La ràbia i impotència d’observar a part del nostre territori cremar sense control era palpable en cada comunicació, en cada conversa o missatge en xarxes socials, però també hem vist grans dosis de solidaritat, d’esforç, d’empatia i d’unió.

 

Som una Comarca unida a les bones, però també quan el vent bufa en contra. Han sigut moltes persones les que han treballat de valent, que han perdut hores de son i han estat al peu del canó, o moltes altres, que saben que no podien fer res, s’han oferit a les poblacions afectades per al que necessitaren. Moltes gràcies a totes elles.

 

I DE LES CENDRES SORTIREM, perquè tot no s’acaba en l’extinció de l’incendi. Ara toca fer reviure tot allò que ens ha llevat el foc, i ho hem de fer amb el seny suficient per a intentar evitar que ens torne a passar. Per això, els Socialistes de la Marina Alta, ja ens hem posat a disposició del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a afrontar la reconstrucció mediambiental, social i econòmica que els municipis afectats, i la Marina Alta, necessitem.

 

Entenem que és moment de començar a parlar d’un pla integral on tots els agents econòmics i socials i les administracions públiques: locals, comarcals, provincials i autonòmiques, amb el full de ruta que experts, la participació ciutadana i la ciència ens marquen, posem tot els esforços per a fer una Comarca més resilient als fenòmens adversos que vinguen en un futur.

 

 

Ja hi ha una experiència prèvia, el Pla de Regeneració de la Vega Baja (VEGARENHACE) nascut després de la DANA del setembre de 2019. Nosaltres ara hem d’apostar pel pla de regeneració similar, és el que necessita el nostre territori i la nostra gent. I ací, els Socialistes de la Marina Alta en volcarem.

 

Salut i Comarca.

 

Socialistes de la Marina Alta.

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

3 comentarios en “Opinió PSPV de la Marina Alta: De les cendres sortirem

    1. Así son los del PSPV. Después cuando van a Madrid a pedir fondos para la reconstrucción y regeneración, no les entienden en valenciá, y en castellano parece que les cuesta expresarse.
      Y vuelven de Madrid con una palmadita en la espalda tan sólo.

  1. Ahora falta traducir el bello y manido discurso en realidades adecuadas y efectivas. Ahí os queremos ver.
    Las palabras sobran.
    Y acordaros también de los pueblos y ciudades no quemadas por el fuego, sino que mueren de éxito devastador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.