Pares, mares i professors del Trenc d’Alba gaudixen i aprenen de Mar Romera, experta en intel.ligències múltiples

23 abril, 2016Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Els darrers dies 18 i 19 d’ abril vam tindre l’ honor i plaer d’ escoltar a una de les eminéncies de l’ educació d’ avui en día, concretament en relació a les intel.ligències múltiples, es tracta de Mar Romera.

El CEIP TRENC D’ALBA dins del programa de formació que des de fa tres anys portem realitzant va rebre a Mar amb les portes obertes i es va reunir amb famílies, amb els equips de coordinació de cicle, amb l’ equip directiu i amb el claustre per poder analitzar i avaluar tota la comunitat educativa. Fou una experiència única que recomanem que experiencien els altres centres de la localitat.

Mar explica la necessitat de veure als alumnes per les seues fortaleses i no pas per les seues debilitats, que les famílies son part del centre i per tant han de formar part de l’ educació dels fills/ es i de la resta de xiquets/es que formen part d’ aquesta comunitat educativa.

El seu projecte és fer una persona autònoma, que sàpiga adaptar-se als canvis, competent i sobre tot FELIÇ i açò deu realizar-se de manera conjunta escola-família-comunitat.

Planteja l’educació amb les tres Cs:
• Capacitats: perque pots. Les fortaleses
• Competències: perque fas
Cor: perque vols

CAPACITATS

Les capacitats dels nostres xiquets/es son ilimítades, sols les limiten les nostres debilitats a la hora de projectar expectatives, la nostra por a lo desconegut, la nostra desconfiança en nosaltres mateixa.
Les capacitats son cognitiu-lingüistiques, motrius, afectives, de relació interpersonal i d’actuació i inserció social.

COMPETÈNCIES

A ser competent en qualsevol área sols s’ apren fent. Per tant deixem deixar fer als nostres fills/es o xiquets/es. Que facen, que repitixquen, que es caiguen, que s’ equivoquen…
Han d’ aprendre a ser responsables. Per això se li deuen encarregar tasques de les que responsabilizar-se (adaptades a la seua edat) que, en cas de que no la realitzen, no estem nosaltres para resoldre-les.

COR:

Perque vols.
L’afectivitat deu ser el fil conductor de tota situació d’ensenyança- aprenentatge. Els xiquets/es han de sentir-se segurs i construir coneixement a partir de la formació d’ una autoimage positiva. Han de sentir i saber que els volem.

I tot açò on? S’ ha d’ aprendre en el Cole-Casa-Carrer.

Informa: CEIP TRENC D’ALBA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.