Pepa Guardiola participa en l’onzena edició de «Llegir en valencià» amb una història ambientada en Xàbia

23 julio, 2016Por: Redacción

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

L’onzena edició de la campanya «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d’una cançó popular valenciana, han imaginat i escrit els autors i les autores. Textos d’una gran qualitat literària escrits per a l’ocasió per autors valencians consolidats i de renom. Entre ells està l’escriptora xabienca, Pepa Guardiola, qui s’ha inspirat en la La lluna, la pruna per a escriure Bruna, la lluna i el far.

coberta_06Bruna és una xiqueta de Xàbia que somia ser faronera, com son pare, i l’ajuda sempre que pot amb les faenes del far. Però els prejuís cap a les dones de la societat en què viu i un esdeveniment familiar fan que estiga a punt d’abandonar el somni. No obstant, la lluna que sempre observa des del far, l’ajudarà i la guiarà perquè no es deixe doblegar i s’esforce per fer realitat els seus desitjos.

La col·lecció «Les nostres cançons»

L’objectiu d’aquesta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres cançons» és l’única campanya de promoció de la lectura en valencià en què estan implicades nombroses entitats públiques i privades que treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua. Així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.

Entre els i les autores que participen enguany en la campanya està Teresa Broseta, Isabel Canet, Carles Cortés, Enric Lluch, Josep Franco, Vicent Usó, Anna Moner, Silvestre Vilaplana, Mercè Climent i Àngels Gregori. Cada narració està dedicada a una cançó popular concreta: La Panderola, La xata melindrera, El Cabanyal, Amparito la filla del mestre,  Ja ve Cento de ca la nóvia, El sereno i la serena, Serra de Mariola, El tio Pep se’n va a Muro, La tarara i A la voreta del mar.

A més a més, enguany volem donar una importància especial a la cançó en valencià. Per això, cada llibre contindrà impresa la lletra de la cançó i posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb les onze cançons gravades pel cantautor valencià Paco Muñoz.

Enguany, igual que les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se a Levante i Información, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum, vals de compra per a les botigues de Pollos Planes i vals de menú per a dos persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes.

A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa. Així, els ajuntaments de Xàbia, Altea, Simat, Algemesí, Sueca, Oliva, Cocentaina i Muro han confirmat també el seu suport a «Llegir en valencià, les nostres cançons».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.