Retallades perilloses en la vigilància de platges

28 enero, 2012Por: Guiomar

0
Tiempo de lectura: 2 minutos

Platja de lDBC##1Arenal, 27 de juliol: un banyista demana ajuda, pareix que està ofegant-se i un dels socorristes sDBC##1ha tirat a lDBC##1aigua per a salvar-lo. Mentrestant, una persona té un problema greu de salut al passeig. Però no el poden traslladar en ambulància al centre de salut.

Raó: en el nou contracte de Platges el socorrista que hi ha dins lDBC##1aigua també és el conductor de lDBC##1ambulància.

 

Platja de la Grava, 5 dDBC##1agost: mitjan matí, com que no hi ha massa gent a la platja, els treballadors que retiren les algues demanen a un socorrista que els ajude en la feina. Una acció injusta i perillosa perquè el mateix dret tenen els 100 banyistes que poden haver a una hora que els 1.000 que poden estar-ne a una altra.

Raó: el nou contracte de Platges diu que «quan lDBC##1afluència ho permitisca» els vigilants hauran dDBC##1ajudar en altres tasques, com per exemple llevar algues.

 

La Caleta, 12 dDBC##1agost: La barca que vigila tot el litoral porta dalt dDBC##1ella un socorrista que no està en el seu lloc de vigilància perquè a lDBC##1embarcació també fa falta que vaja algú que puga ajudar en una emergència.

Raó: el nou contracte de Platges no contempla la relació «una persona, una funció», que és la recomanada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

 

Totes estes situacions fictícies podrien ser una realitat este estiu. Esperem de tot cor que no siga així. Per això demanem a lDBC##1equip de govern de Xàbia que reconsidere la decisió de retallar un 16% (64.000 euros menys) la partida destinada a Platges. A banda de la seguretat dels banyistes i turistes en general, ens juguem la nostra reputació com a destinació turística de qualitat.

Retallar en serveis sempre és perillós, però més encara si es fa en lDBC##1àmbit de la salut.

 

Josepa Chorro Monserrat

Regidora de Bloc-Centristes de Xàbia

 

 

No te pierdas ninguna noticia de Xàbia al Día

En Xàbia AL Día queremos que no te pierdas ninguna de nuestras noticias, por este motivo hemos puesto en marcha un canal de Telegram a través del cual podrás recibir las noticias más importantes que nuestros redactores ha elaborado durante todo el día. Noticias en muchas ocasiones que no leerás en otros sitios.

Darse de alta es muy fácil. Tienes que tener instalada en tu móvil smartphone la aplicación Telegram (si no la tienes puedes descargarla en el Play Store de Android o el App Store de IOS) y buscar el Canal: xabiaaldia

Una vez accedas al canal tienes que pulsar la opción UNIRME y comenzarás a recibir las noticias del día de lunes a viernes entre las 20 y las 21 de la noche.

Este servicio es totalmente gratuito, y puedes darte de baja en cualquier momento.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.